22 tecken på att du har jobbångest (efter julledigheten)

Visst har det varit stressigt att träffa släkten under julen (för att inte tala om all mat som skulle lagas, dukas fram och dukas av hela tiden). Och att det var massor att fixa även till nyår. Men nu sitter du där igen i jobbstolen. Vi vet hur det känns att vara tillbaks på jobbet efter en lååång och välbehövlig ledighet.

1. Under de senaste veckorna har kanske inte din lista sett ut såhär, men det har i alla fall varit andra vardagsbestyr än vanligt.

Inget att göra-lista.

2. Så igår kväll när du började tänka på vad som skulle hända dagen efter kom du ihåg: å just det, jag ska börja jobba redan nu!

Oj oj!

3. Din väckarklocka ringer som vanligt vid 06.00. Du släpar dig iväg.

Du hasar dig till jobbet.

4. När du stiger in genom företagets dörrar och din morgonpigga kollega hejar glatt, försöker du också att vara (lika) uppåt och visa entusiasm.

När chefen går förbi.

5. Men direkt när du sätter dig på kontorsstolen, dyker det upp ett problem. Du kan inte för ditt liv komma ihåg lösenordet för datorn.

Kod.

6. Så efter att du fått tag i en sömnig person på helpdesk och rett ut vilka sifferkombinationer du behöver minnas framöver, försöker du göra någon slags ansats att få lite koll på läget.

Du försöker få koll på läget.

7. Du försöker komma ihåg hur ditt professionella jag brukade agera.

Du försöker att vara seriös och professionell.

8. Men det går trögare än vad du hade tänkt dig.

Du har inte pratat med människor i samma situation som du på ett tag och känner dig ringrostig.

9. Vid tio har du helt tappat lusten. Du orkar inte ens öppna mejlkorgen.

Uttråkad.

10. Du tänker på hur skönt det ändå var att få sova en timme extra på morgonen under ledigheten – och att den tiden är förbi för ett helt halvår framöver.

Du vill helst bara gå tillbaka till sängen.

11. Mitt på dagen kommer din chef fram till dig och frågar om det där viktiga (som du skulle fixat innan jul) är klart.

Nej,

12. På väg att hämta lunchen tvingas du prata med någon i hissen och du försöker att verka så vag som möjligt i ditt svar om hur julen har varit.

upp och ner.

13. För du har ändå varit duktig och tagit med dig rester hemifrån – något som ska visa sig vara en riktig lunchflopp. Du har glömt att matlådemat gärna ska vara något som är gott även dagen efter.

Äta.

14. Efter ditt matmisslyckande smyger du bort till kaffeautomaten på eftermiddagen för att slippa kallprata med någon av de andra kollegerna.

Smyga iväg.

15. På tal om kollegerna, så verkar det inte som om de heller är så sugna på att vara där. I alla fall inte för att jobba.

Även dina kollegor är fortfarande på sovhumör.

16. Och under hela dagen hittar du på alla möjliga anledningar till att resa sig från stolen och undvika arbete.

Du gör allt för att inte jobba.

17. För när du väl är på plats vid din arbetsplats kommer du inte alls ihåg var det var som var så viktigt och roligt med att jobba.

Vadå?

18. På eftermiddagen tycker du synd om dig själv och sms:ar snabbt din bättre hälft om vad du önskar äta till middag i kväll.

Middagsplaner.

19. Du försöker att bita ihop (och att undvika att stirra på datorns klocka.)

Å nej,

20. Men så plötsligt visar det sig: klockan har hunnit bli halv fem och det är bara en halvtimme kvar tills du får gå hem!

Hurra!

21. När du väl har kastat på dig jackan rusar du ut i friheten.

Äntligen.

22. Men en positiv sak som du hade glömt bort med att gå jobbet var att du fick egentid. Bland annat hann du ju dricka en kopp kaffe i fred. Det är ju mer än vad du har hunnit med under din ledighet.

kaffe

Vill du se mer sånt här? Gör som tusentals andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

NUVARANDE 22 tecken på att du har jobbångest (efter julledigheten)
NÄSTA 10 sekunder om varför det aldrig är fel med broddar på skorna