Trötta och påsiga ögon? Här är tipsen du inte får missa!

Är du trött på mörka ringar och svullna påsar under ögonen? Här är bästa tipsen till pigga ögon!

Ögonen är själens spegel och visst är det trist att ständigt se trött ut – när man faktiskt inte är det!

De vanligaste orsakerna till påsar under ögonen beror på ärftlighet, allergi, hormoner eller ett för högt saltintag. Även för lite – eller för mycket – sömn påverkar vätskeansamlingarna under ögonen, mer än du tror!

En del drabbas även av dermatit kring ögonen, en slags inflammation i huden, som kan visa sig med utslag och svullen hud. Detta är oftast ett resultat på för mycket användande av smink eller för starka rengöringsprodukter och ögoncremer.

ögoncreme Eucerin

Är du torr runt ögonen? En torr hud främjar rynkor runt ögonen vilket gör att du lätt ser trött ut. Skapa rutiner och massera in en återfuktande ögoncreme, varje dag. Eucerins ögoncreme AQUAporin ACTIVE eyecare har en intensiv återfuktning med hela 53 % ökning av hudens fukthalt efter bara en veckas regelbunden användning.

Även mörka ringar under ögonen kan bero på rubbade sömnvanor. Eftersom huden under ögonen är tunn så syns det extra tydligt när blodådrorna under ögonen utvidgas, vilket ger huden en mörkare nyans.

ANNONS
ANNONS

Orsaker som brist på vitaminer, för högt saltintag och alkohol kan även ge mörka ringar under ögonen.

Vill du snabbt trolla bort mörka ringar är en bra concealer det bästa sättet. Då får du ett piggare intryck på nolltid!

ögoncreme eucerin

Var noga med dina hudvårdsprodukter. Huden kring ögonen är extra tunn och behöver annan vård än resten av ansiktet. Eucerins ögoncreme Aquaporin ACTIVE eyecare motverkar trötthetstecken som påsar under ögonen och mörka ringar, samt har en kylande metallapplikator.

Om du vill kan du förvara din ögoncreme i kylskåpet, den kalla cremen drar ihop blodkärlen och dämpar puffigheten.

Har alla i familjen påsar under ögonen? Ja då beror det förmodligen på genetiska faktorer. Klassiska huskurer som en kylskåpskall sked drar ihop blodkärlen och gurkskivor på ögonen har en lindrande effekt på svullnad. Även en urkramad, kall tepåse på ögonlocken kan minska mörka ringar under ögonen då garvsyran i te har en krympande effekt på blodådrorna.

ANNONS
ANNONS

ogon

Rynkor och mindre elastisk hud är en naturlig del av livet och hudens åldrande. Ta hand om din hud, huden speglar hur du mår!

Med goda hudvårdsrutiner och en bra ögoncreme kan du ge din hud och dig själv de bästa förutsättningarna.

700x75(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

NUVARANDE Trötta och påsiga ögon? Här är tipsen du inte får missa!
NÄSTA 7 viktiga förändringar som håller dig frisk till 70-årsdagen (minst!)