Så får du en frisk och spänstig hud! – Smarta tips för alla hudtyper

Huden är kroppens spegel och reflekterar hur du mår. Väck liv i din trötta, torra eller orena hud och hjälp huden att återfå sin lyster och spänst! Här är de bästa tipsen som ger dig en vacker & frisk hud.

Huden är kroppens spegel och reflekterar hur du mår. Det kan låta uttjatat, men med rätt kost, motion och hudvårdsprodukter kan du påverka din huds välbefinnande, mer än du tror!

Förutom det genetiska arvet så finns det sex hörnstenar för en vacker hud – och som du kan påverka helt själv!

Undvik rökning och alkohol, sov ordentligt, träna lagom, ät välbalanserat och var försiktig med solen. Den sista punkten är en god hudvård. Hjälp huden genom de olika stadierna i livet med rätt produkter och huden kommer återgälda dig med en frisk och spänstig hud.

 

700x522(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

Fet och oren hud

En fet hud får oftare akne och pormaskar än en normal, blandad eller torr hud.

Döda hudceller eller en trång och sned passage av poröppningen kan göra att porerna lätt täpps igen och det bildas svarta pormaskar, irriterad hud eller finnar. Rätt hudvårdsprodukter är därför A och O för att få bukt på problemen. Eucerins serie DermoPURIFYER har produkter speciellt framtagna för fet och oren hud och som rengör ordentligt på djupet, ger mycket fukt samt dämpar hudens överproduktion av talg, vilket i sin tur gör huden mindre oljig.

ANNONS
ANNONS

Smink kan lätt inflammera en känslig hud med akne. Vill du dölja blemmor och röda områden? Använd Eucerins coverstick som både döljer och samtidigt behandlar det utsatta området.

Hjälp huden lite extra en gång i veckan med Dermo PURIFYER Scrub. Den tar skonsamt bort döda hudceller och rengör porerna på djupet. Huden blir mer mottaglig för dina cremer att verka på djupet.

En hud med svår akne behöver extra hjälp, kontakta din hudläkare för närmare konsultation.

827x201(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Torr hud

Ibland fokuserar vi endast på att hitta en bra och rik creme när vi är torra i huden och glömmer bort att hitta orsaken.

En torr hud kan bero på många olika saker. Börja med att tillföra fukt inifrån. Drick minst två liter vatten om dagen. Ät med fördel nyttiga fetter som fisk och avokado, liksom produkter som innehåller vitamin A som äggula, lax, morötter, spenat och torkade aprikoser som alla motverkar en torr hud inifrån.

ANNONS
ANNONS

Men glöm inte bort att använda en återfuktande rengöringsprodukt, eftersom yttre faktorer som tvål, vatten, väder och smink har en uttorkande effekt på huden.

Eucerin har flera härliga produkter för just extra torr och känslig hud.

Rengör ansiktet med Eucerins milda och näringsrika rengöringsmjölk DermatoCLEAN, speciellt framtagen för torr hud. Eucerins populära duscholja ger hela kroppen en skön intensiv boost med lipider som lämnar huden mjuk och len samt förhindrar den att torka ut även om du duschar varje dag.

Aquaphor, som är en universalprodukt, är perfekt dig som har torra hudpartier, spruckna läppar, torra nagelband och sprickor på hälarna. För daglig återfuktning i ansiktet är AQUAporin en utmärkt creme som har en intensiv och långvarig återfuktning.

829x200(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

 

Normal/ blandad hud

Detta är den vanligaste hudtypen. Den så kallade T-zonen, panna, näsa och haka är ett vanligt parti som oftare är fetare och glansigare med pormaskar och finnar, medan huden på kinderna ofta är normal eller torr.

ANNONS
ANNONS

Hur väljer man en produkt då? En blandad hud kan vara yttorr och då passar Eucerins serie DermatoCLEAN som har sköna rengöringsprodukter för normal/ blandad hud, liksom serien AquaPORIN som har cremer med långvarig och intensiv återfuktning.

Är du osäker på vilken hudtyp du har och vill du få fler smarta tips hur du hjälper din hud på traven, läs mer här.

700x75(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

NUVARANDE Så får du en frisk och spänstig hud! – Smarta tips för alla hudtyper
NÄSTA 7 viktiga förändringar som håller dig frisk till 70-årsdagen (minst!)