Kallt eller varmt? Så påverkas huden av det heta duschvattnet!

Tillhör du också den skaran som älskar att duscha eller bada varmt? Kanske till och med i riktigt hett vatten, så det ångar rejält i badrummet? Faktum är att huden kan skadas av hett vatten. Här är bästa tipsen hur du duschar skonsamt!

Lagom är bäst!

Visst är det skönt att efter en stressig arbetsdag ställa sig i duschen och känna hur det heta vattnet strilar över spända nackmuskler? Eller vakna i lugn och ro av en varm, skön dusch?

Det varma vattnet kan dock vara skadligt för huden.

Rejält hett vatten kan få små, små tunna blodkärl att sprängas och du får som röda små ”spindelnät” på huden. Hett vatten vidgar också blodkärlen och du får en rödflammig ton i ansiktet eller på huden.

Hett vatten är uttorkande för huden, liksom vanlig tvål som bryter ner hudens egen fuktbarriär. Använd duschprodukter som har en återfuktande verkan, Eucerins AQUAporin ACTIVE Shower är en mjukt löddrande duschgel som passar alla hudtyper.

Lider du av redan torr eller känslig hud då är Eucerins duscholja pH5 perfekt, den lämnar huden mjuk och smidig och skyddar huden mot uttorkning.

Efter varje dusch är det viktigt att smörja in huden med en återfuktande lotion. AQUAporin Refreshing Lotion Rich passar alla hudtyper och ger en intensiv och långvarig återfuktning.

hand-vatten

ANNONS
ANNONS

Därför är kallt vatten bra!

Kallt vatten förbättrar blodcirkulationen, speciellt om man alternerar kallt och varmt vatten. Kallt vatten får dessutom huden att se fräsch ut då det kalla vattnet sluter porerna.

Forskare i USA har även kommit fram till att duscha kallt stimulerar hjärnan och den del som producerar ämnet noradrenalin, som dämpar depression.

En kall dusch är också uppiggande eftersom det ”chockar” kroppen och enligt en brittisk undersökning på 90-talet så förbättras immunförsvaret av kallt vatten. Man tror sambandet beror på att ämnesomsättningen ökar av kylan och kroppen producerar då fler vita blodceller.

duschbild

Tänk på att långa, härliga dagar på stranden också är uttorkande, både av sol och badvatten.

Ha som rutin att alltid återfukta huden efter kontakt med vatten. Är du osäker på vad din hud behöver för cremer och hudvård? Gå in här så guidar Eucerin dig till rätt produkter för just din hud.

700x75(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

NUVARANDE Kallt eller varmt? Så påverkas huden av det heta duschvattnet!
NÄSTA 7 viktiga förändringar som håller dig frisk till 70-årsdagen (minst!)