Första hjälpen – Så boostar du din hud!

Huden utsätts dagligen för påfrestningar och det är viktigt att vi skyddar den och hjälper huden att återfuktas. Vi ska ju trots allt ha en livstid ihop! Här är 5 tips som ger huden en extra boost.

1. Peeling

Kroppen har en naturlig exfoliering, det vill säga att den bildar miljontals nya celler varje dag, samtidigt som den stöter bort de gamla och döda cellerna.

Ibland faller inte cellerna av så lätt av sig själv och då kan orenheter fastna i huden. Huden kan då bli torr, matt, skapa pormaskar och akne. Hjälp huden 1-2 gånger i veckan genom att peela eller använd en skrubb, exempelvis Eucerins DermoPurifyer Scrub. De döda cellerna och avlagringar avlägsnas, porerna öppnas och dina övriga hudvårdsprodukter tränger lättare in i huden.

Skillnaden mellan skrubb och peeling är att skrubb är generellt mer grovkornig och en peeling har en lite finare konsistens. Välj ett alternativ som passar just din hudtyp.

ögoncreme eucerin

2. Rätt produkter

Undvik och skydda dig mot saker som direkt skadar huden som bland annat sol, stress, socker, rökning och alkohol.

Med en god hudvårdsrutin kan du ge din hud de bästa förutsättningarna. Det är viktigt att hitta produkter för just din hudtyp, annars kan du förvärra och skapa hudproblem istället! För ett bra och långsiktigt resultat bör du sköta huden varje morgon och kväll, inte bara ibland!

ANNONS
ANNONS

700x467(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

3. Nattcreme

Det är på natten när vi sover som huden återhämtar sig och reparerar cellerna. Därför är det jätteviktigt att man tar bort smink och orenheter så huden andas bättre och lättare absorberar syre. Eucerins rengöringsserie DermatoCLEAN har produkter för alla hudtyper och behov.

Använd en nattcreme som passar just din hud. Eucerins DermoDENSIFYER stimulerar hudens förnyelseprocess och ger mer lyster, HYALURON-FILLER passar dig som vill förebygga och reducera även djupa rynkor. VOLUME-FILLER hjälper huden att återställa sin volym och ansiktskonturer. En dagcreme kan även användas på natten, exempelvis Eucerin AQUAporin ACTIVE.

700x522(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

ANNONS
ANNONS

4. Serum

Kärt barn har många namn. Serum kan även gå under ord som booster, emulsion, essence och koncentrat. Ett serum går på djupet i huden och ”förbereder” huden

samt skyndar på och ökar effekten av dina andra hudvårdsprodukter.

Ett serum har mindre molekyler och absorberas lättare av huden, serumet ska användas efter du tvättat ansiktet och alltid innan ansiktscremen. Det finns olika typer av serum beroende på vilken hudtyp du har. Eucerins Hylauron-Filler är ett intensivverkande serum mot rynkor och DermoPURIFYER Active Concentrate är en mjölksyra som öppnar upp porer och rengör på djupet, perfekt för känslig hud och hud med akne.

700x457(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)-1

5. Skippa tvålen!

Vanlig tvål torkar ut huden och en torr hud främjar rynkor. Eucerins hudvårdsserie PH5 har mjuka, skyddande och återfuktande rengöringsprodukter för händer och kropp. En skön och mjukgörande duscholja, en duschcreme och en mild handtvätt, perfekt för den känsliga eller torra huden och passar alla åldrar och hudtyper.

ANNONS
ANNONS

Du kommer märka stor skillnad och huden kommer tacka dig!

700x75(ByMinScale_TopLeft_Transparent_True)

NUVARANDE Första hjälpen – Så boostar du din hud!
NÄSTA 7 viktiga förändringar som håller dig frisk till 70-årsdagen (minst!)